IndexHandbookMapGebruikerslijstRegistrerenInloggenGebruikersgroepenZoekenFAQ

Deel|

When you look to the horizon ...

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
Jennifer
Administrator
avatar

Profile
Number of posts : 4988
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: When you look to the horizon ... wo 8 feb 2012 - 22:24


Leader Rank 4

Macht krijg je niet zomaar als een geschenk ... je moet het verdienen en ervoor werken. Axis heeft vanaf zijn geboorte uitgekeken naar een moment als dit, dat hij zichzelf de trotse leider mocht noemen van BMH maar dat zou hem niet gelukt zijn zonder alles wat hem dierbaar was. Zijn vader en zijn geliefde, de twee belangrijkste dingen in zijn leven. Ookal was zijn vader steeds de schaduw achter zijn lichaam toch gaf Avareth hem het gevoel dat hij zich altijd weer kon omdraaien naar zijn schaduw en Iris. Nooit eerder heeft hij een merrie gekend die zijn leven zou evenwichtig kon houden, ze was precies wat hij nodig had. Een deel van haar hart zat bij hem net als een deel van zijn hart bij haar. Maar nu ze zo ver weg was met haar afschuwelijk ongewenste zoon voelde hij dat zijn ziel in twee werd getrokken.

De gedachten bleven in één gang door zijn hersenen razen en hij had nog geen rust gekend, toch niet recent. Zijn gigantisch zwarte lichaam draaft met ruime passen weg uit zijn gebied. Hij hoeft niet te passen op de bomen, of zijn vader, het enige lid in zijn rang dus kon hij maar even genieten van zijn vrijheid en opzoeken wat hij al veel eerder had moeten opzoeken ... de horizon. Maar Axis zou nooit zijn gebied achterlaten voor niets, nee, naar orlais gaan had ook zijn doel. Recent was de leider van rang 2 aangetreden en als de "grote baas" was het zijn plicht de leider te voorzien van informatie, zijn vragen te beantwoorden en hem beter te leren kennen. Het was geen trip van vijf minuten, de frisse zeelucht lag veel verder buiten zijn bereik. Wat Axis grotendeels jammer vond, vroeger had hij iedere morgen genoten van een wandeling langs het strand.

Hij schudde zijn brede hoofd en galoppeerde aan eens het gras onder zijn hoeven veranderde in los zand. Hij gooide zijn hoofd in de lucht en kondigde zijn aankomst aan met een luide, krachtige en trotse hinnik. Thowra zou hem zeker gehoord hebben, iedereen zou het gehoord hebben. Met enkele krachtige sprongen kwam hij de duinbergen op en daar bleef hij met een groot verlangen in zijn ogen staan kijken. Hij keek naar de golven die over het strand rolden, naar de meeuwen over de wind. Kon niet alles die schoonheid hebben? Kon niet alles gewoon eens zo simpel gaan? Vragen die enkel onbeantwoord zouden blijven door tijd ... onopgelost en in ieder geheugen als een herinnering ...
° Enkel voor leider rang 2, Thowra
Terug naar boven Ga naar beneden
WazBeer
Moderator
avatar

Profile
Number of posts : 1413
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: When you look to the horizon ... wo 8 feb 2012 - 22:49

Thowra keek uit over de oceaan. De wind streelde zacht zijn manen en staart, waardoor deze meedeinde op het ritme, om vervolgens weer slapjes langs zijn hals en achterhand te vallen. Zijn bruine ogen tuurde voor zich uit, in het niets bij de horizon. Daar stond hij, starend naar de woeste zee. Golf na golf sloeg tegen het witte strand en de kliffen even verderop. Toch leek het water nooit te winnen, gezien BMH nooit overstroomde. Spetters sloegen tegen zijn gezicht, waarna hij zijn ogen even dichtkneep. Toen het water van zijn hoofd was gedruppeld opende hij zijn ogen weer, om naar de stormachtige hemel te kijken. Donkere en lichte wolken leken tegen elkaar op te botsen in een strijd om wie het luchtruim nu weer zou beheersen. Hij snoof even, van de storm hield hij.

Het leek eeuwen geleden dat Libertad hem had voorgesteld of hij geen leider zou willen worden van Rang 2. Iets dat eigenlijk een dag of wat geleden was geweest. En hij was nu leider, een trotse leider van de tweede rang. Vreemd was het ergens wel, gezien hij ook leider had kunnen zijn van een kudde waar hij eigenlijk aan gebonden was. Toch had hij gekozen voor een ander leven en nu waren hij en zijn vriend rangleiders in BMH. Beschermheren voor de paarden in hun kudde, tegen de schimmen. Hij was er ook om te controleren. Dingen als liefde moesten met hem besproken worden. Thowra wist dat hij streng zou zijn wanneer dit nodig was, maar ook een warm welkom kon bieden mocht dat passend zijn. Waar hij nog wel over moest denken waren zijn toelatingseisen. Net toen zijn gepeins hem gek leek te maken, hoorde hij een krachtige hinnik. Deze kon alleen afkomstig zijn van Axis, de grote leider van rang 4. De hengst draaide zich om zijn as, weg van de zee, richting de duinen. Daar zag hij hem staan, de zwarte hengst. Met zijn oren nieuwsgierig naar voren gepriemd, wandelde hij de duinen op. Het zand zakte weg onder zijn zware hoeven, toch waren deze niet zo zwaar als van het grote paard voor hem. Met zijn bruine ogen nam Thowra hem in zich op en knikte respectvol eens hij de hengst bereikt had. 'Hallo, Axis. Je komt als geroepen, ik was mij net aan het bedenken wat mij allemaal te wachten staat' vertelde hij eerlijk.

Achter hem klonk nog steeds het geruis van het kolkende water. Dit zou zijn gebied zijn vanaf nu. Een gebied dat hij niet super goed kende, noch een gebied dat leek op waar hij vandaan was gekomen. Toch had het iets moois. De stranden die hij kon bewandelen, de grotten die hij kon onderzoeken en de duinen en velden die wat hoger lagen, samen met wat kleine bosjes verdwaalde bomen. Genoeg plaats, genoeg variatie. Een gebied waardig om vanaf nu te zijn. Natuurlijk niet altijd, hij kon het niet maken om Libertad nooit op te zoeken op de vlaktes, of Imagnetrix en Faolin zomaar daar te laten in rang 1. Wellicht kwamen ze hem nog vergezellen, wellicht kwamen er snel paarden naar zijn rang. Of hij de paarden door zou laten was echter de vraag.

Leader Rank 2


AYANA || NEMEQUENE
"You? You are mere mortals, stuck in a world ruled by immortality" ~ Ayana

DeviantArt ||  Dropping
Terug naar boven Ga naar beneden
Jennifer
Administrator
avatar

Profile
Number of posts : 4988
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: When you look to the horizon ... do 9 feb 2012 - 12:40


Leader Rank 4

Met een blik op de horizon gericht probeerde hij zich in te beelden hoe het daar zou zijn. Misschien stonden daar andere paarden en keek ze zijn richting uit met dezelfde vraag als hem. Axis zou willen roepen, zeggen dat ze hier niet moesten komen omdat het hier gevaarlijk was. Eenmaal per maand gedurende drie dagen toch. Maar er was geen mogelijkheid om naar de horizon te gaan want als je daar was dan was de horizon al weer ergens anders. Hij bleef zich verplaatsen, onbereikbaar. Axis staarde er lange tijd naar, probeerde die gedachten om gang te houden en andere uit te roeien maar niets was zo gemakkelijk. Hoe moeilijk het soms was om gewoon te blijven staan.

Leven van dag tot dag en nooit blijven hangen in het verleden, dat waren de zinnen die Hazelaar hem had toegesproken. Net als hij de gedachten aan die goede vriendin wilde laten terugkomen verscheen voor hem de palomino hengst, hij sprong krachtig de duinen op en bleef naast Axis staan die enkel begroetend glimlachte. De woorden van Thowra doen hem grinniken. 'Leiderschap.' Hij zweeg even en snoof de frisse zeelucht tot diep in zijn longen in. 'Dat staat je te wachten.' Vervolgde hij nog even. Hij vergat de gedachten aan gisteren, eergisteren en de dagen ervoor en focuste zich op Thowra, het nieuwste lid van de leiders. 'Ik verlang niet meer van je dan datgene waar je leiderschap is voor bestemd.' Meldde hij. Zijn lichaam verplaatste zich kort zodat het zand onder zijn hoeven beter verdeeld lag voor zijn gewicht te kunnen dragen. 'Wat wil je weten?' Vroeg hij dan met een berustende glimlach ...
Terug naar boven Ga naar beneden
WazBeer
Moderator
avatar

Profile
Number of posts : 1413
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: When you look to the horizon ... di 14 feb 2012 - 20:19

Leiderschap. Het woord gaf hem een vreemd gevoel. Geen trots, noch angst, maar meer de weet dat hij nu verantwoording droeg over de vele zaken die zich in BMH afspeelden. Van het beschermen tegen de schimmen tot het straffen van ongehoord gedrag. Het hoorde er allemaal bij en hij had zich in dit wereldje begeven. Een kans om indruk te maken op Imagnetrix, een kans om meer bij zijn vriend Libertad te zijn, maar ook een positie die flink wat van hem zou verlangen. Niet alleen kreeg hij privileges, aan zoiets zat altijd meer, enkele offers. Misschien waren die nog niet nu te maken, maar hij wist zeker dat deze eens zouden verschijnen. Op het moment dat hij lastige beslissingen zou moeten maken. Misschien voor een ander, wellicht ook wel voor hem.

De palomino hengst volgde Axis, zijn bruine ogen, die een ietwat oranje glans bezaten, strak op de hengst gericht. De grote leider van rang 4, machtig en wijs. Ook Thowra wilde bekend staan als een groot leider en nu was zijn kans daar. Gezien hij de spotlights al op hem had door de leider plaats te nemen, moest hij nu alleen nog het goede doen om hem in een positief daglicht te trekken. Rustig liep hij door, dacht na over wat Axis hem vroeg. 'Enige tips misschien, over de kwaliteiten waarover een paard zou moeten beschikken om rang 2 te betreden? Natuurlijk heb ik zelf al wat klaar, maar zelfs het paard dat al jaren heeft kunnen gade slaan, kan nog wat leren. We hebben immers nooit alle kennis, enkel die ons toegereikt wordt' sprak hij duidelijk. Zijn stem vloeide over zijn lippen, terwijl de zee voort raasde en de golven zijn woorden haast overstemde. En toch was het duidelijk wat hij zei.

Leader Rank 2


AYANA || NEMEQUENE
"You? You are mere mortals, stuck in a world ruled by immortality" ~ Ayana

DeviantArt ||  Dropping
Terug naar boven Ga naar beneden
Jennifer
Administrator
avatar

Profile
Number of posts : 4988
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: When you look to the horizon ... za 18 feb 2012 - 11:08

Jennifer schreef:

Leader Rank 4

De woorden van Thowra spraken hem ten zeerste aan. Ookal was Axis niet in de "mood" om iemand uitleg te geven over hoe alles te werk ging tog was het zijn plicht de leiders onder hem bij te schaven. Hij was niet alleen verantwoordelijk voor de paarden uit rang vier, maar ook over die van drie, twee en één. Hij was zelf verantwoordelijk over moeder natuur en de leiders. Het enige waar hij geen macht over had, en daar had hij de grootste hekel aan, waren de schimmen. De enige groep die hij niet kon controleren, de groep die het meest effect had op moeder natuur en de paarden. Maar hij kon wel helpen door ieder paard naar zijn rang te halen als ze het waard waren, hij kon ze beschermen eens ze in zijn rang zaten, geen schim kon hen dan raken.

'Ze moeten zichzelf zijn.' Sprak Axis vriendelijk. Hij blikte naar het water dat over het strand rolde voor hij verder ging. 'Ik haat het als paarden zich zo opstellen dat lief en leuk zijn voor een leider en dan eens ze hoger zijn weer veranderen in achterbakse wezens.' Legde hij uit. Er mochten ook slechte paarden zich aanmelden, die zouden ook een kans krijgen eens ze wat van hun goede kant lieten zien. 'Snap je wat ik bedoel? Je moet standvastig jezelf zijn en bereidt zijn om je leven uit de doeken te doen, hoe slecht deze ook mogen zijn.' Dat laatste fluisterde hij. Hij snoof de zoute lucht in en blikte kort naar twee meeuwen die vochten om een stuk vis. 'Wat heb jij dan klaar?' Vroeg hij na een kleine stilte nieuwschierig. Hij was blij dat Thowra al iets klaar had, dat was een teken dat hij erin opging, hij zich ermee bezighield. 'Kennis is het begin van alle wijsheid.' Sprak hij dan stilletjes. Hij glimlachte en keek kort opzij naar Thowra, met kennis begon je en dan werd je als Axis, wijs genoeg om te leidden...ONE WICKED GAME WE PLAY
Like a Star @ heaven :
 

Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoudProfile


Contact
BerichtOnderwerp: Re: When you look to the horizon ...

Terug naar boven Ga naar beneden

When you look to the horizon ...

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Blue Moon Horses ::  :: » Archive :: Orlais-
» CHATBOX