IndexHandbookMapGebruikerslijstRegistrerenInloggenGebruikersgroepenZoekenFAQ

Deel|

There is hope for everyone of uss. [Zehlia]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
Jennifer
Administrator
avatar

Profile
Number of posts : 4988
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: There is hope for everyone of uss. [Zehlia] za 18 aug 2012 - 13:21


AxisAxis had niet veel nodig om tevreden te zijn. De zachte ochtendzon scheen zwakjes door op de bladeren die de bomen liet groeien. Nu het lente was leek de hele wereld weer tot leven te komen. Vogels maakten hun nest, ze zongen hun liet en het hele bos kwam weer tot leven. Merries werden zwanger, veulens geboren en een heel nieuw leven nam de plaats in van iets dat de dag ervoor was gestorven. De balans die moeder natuur gaf was daadwerkelijk perfect en schitterend. De knoppen aan de bomen, het zachte groene mos en de geurige bloemen ... meer was niet nodig om een hengst met zoveel diepgang als Axis op te peppen. Naast dat deed heel dit moeder natuur gebeuren hem denken aan Hazelaar, zijn allerbeste vriendin. Hoe zei sprak over de fenomenen van de natuur, over de golven op de zee ... zo kon niemand anders het. Haar manier van omgaan met het dagdagelijkse was buitengewoon uitzonderlijk.

Zoals iedere morgen, net voor de zon op kwam was ook vandaag Axis naar de golven gaan kijken over de woeste oceaan. Hij had zijn gedachten laten meedrijven en zijn geest leeg gemaakt. Het was de enige manier om terug een kijk te krijgen op het leven dat hem al zo vaak had dwars gezeten. Maar hij had beloofd te luisteren naar al wie hem lief was. Hij moest positief denken tussen al dat slechte. En voor hem was er meer slecht dan goed. Zijn afkomst, zijn bloed en zijn verleden waren getekend met zwarte inkt, aan hem en enkel hem alleen om dat weer recht te trekken en vooruit te kijken naar de toekomst.

Zijn gigantische halve Shire lichaam stapt tussen de bomen door. Niemand buiten zijn vader kon aan die immense hoogte tippen, het maakte hem imposant, heersend en gezagnemend maar eigenlijk was die grootste het grootste nadeel als hij ooit moest vluchten of snel wenden. Gelukkig zat hij in rang vier en hoefde hij zich geen zorgen te maken om de daden die zijn nonkel aka de schimmenleider hem kon aanrichten. Achter zijn zwarte voorlok staarde zijn ene paarse oog hebzuchtig, woedend en vals voor zich uit, het beest in de kist had hij het altijd genoemd en hij zou het niet loslaten. Zijn zwarte oog was wel één en al vredelievend. Hij nam niet de koers naar zijn vertrouwde bomen maar naar de geurig rijke velden van Anderfels. Hij staarde naar de wilde bloemen en de grote appelbomen waar hij uiteindelijk zijn lichaam bij vestte. Hij blikte naar boven, zijn nek rekte zich in zijn volle lengte en hij tikte een appel van de takken die hij meteen veroberde, hij was waarschijnlijk één van de weinig die een appel kon raken vanwege zijn grote ...ONE WICKED GAME WE PLAY
Like a Star @ heaven :
 

Terug naar boven Ga naar beneden
mischatjeh

avatar

Profile
Number of posts : 2338
Status : Absent


Contact
BerichtOnderwerp: Re: There is hope for everyone of uss. [Zehlia] za 18 aug 2012 - 22:01

Vogels die volop hun nestem hadden gebouwd en hun eitjes snel zouden leggen. En zoals vele merrie's die hengstig stonden en gedekt zouden worden. Blaadjes die langzaam groeide om het land weer vol in groei te maken en alles zou gauw weer verradelijk prachtig zijn. Ja want bmh was niet de sprookjes wereld waar vele in dachten. maar al gauw vielen ze in een val van de schimmen. Zehlia was er een levende voorbeeld van .. Ookal wist ze van het bestaan van schimmen .. toch droeg ze gauw een veulen van een schim. Een knappe jonge man was het maar toch maakte ze zich zorgen om de jonge ..

Ze droomde wat tegen een boom aan leunend alsof ze elk moment in kon storten., Maar ze stond stevig op haar smalle beentjes en niks zou haar overkomen. Ze wilde enkel weten hoe het met haar zoon was... haar zoon die ze uit het oog was verloren, Is ze een slechte moeder ?? Enkele vragen tolde door haar bolletje, zorgend maken over haar zoon. Was het overdreven ? Nee eigenlijk niet, moederliefde was gewoon iets wat door merg en been ging en dus mocht ze zich ook druk maken over haar jonge die ze al een tijd niet gezien had .. Geen levenverschijnsel niks ....

Ze rukte zichzelf uit haar nare gedachtes en ze zuchte eens diep teleurgesteld over zichzelf, toch drukte ze alle gevoelens weer achter slot en grendel hoopend dat haar gezichtsuitdrukking niet te opvallend zou zijn geweest voor de buitenwereld. Want wat als ze merkte dat de merrie emotioneel niet zo sterk was dan vele verwachten van haar .. wat dan ... Ze rechte haar lichaam weer perfect, schudde haar hals zodat haar manen weer ter plaats kwamen en dan pas viel het haar op. Een gestalte enkele bomen verderop die zich vermaakte bij de appelboom. Ze benijde zijn groote gestalte waarmee hij makkelijk bij de appels kon komen. Zei moes maar altijd veel moeite doen of afwachten tot er appels op de grond vallen .. Rustig zet te haar lichaam in beweging,licht nieuwschierig . Wie was deze hengst ? 'Hallo daar ?' Haar warm zachte stem was eigenlijk niet bedoeld om vragend over te komen. Ze zoch gezelschap om haar gevoelens weg te kunnen kroppen..
Like a Star @ heaven Waiting for you <3

Terug naar boven Ga naar beneden
Jennifer
Administrator
avatar

Profile
Number of posts : 4988
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: There is hope for everyone of uss. [Zehlia] zo 19 aug 2012 - 11:06


Axis
Tog, deze pracht en praal had ook zijn weerszijde van de medaille. BMH was ongetwijfeld het mooiste gebied op aarde, zo had Axis gehoord. Zelf wist hij daar niets van omdat hij sinds zijn veulentje af aan al op BMH is gebleven, nooit heeft zijn hoef het gebied verlaten, nooit heeft hij een andere geur ingesnoven dan de typische mengeling van dood en geluk die hier rondhing. Maar hij had verhalen gehoord en BMH scoorde met al zijn pracht en praal het hoogst maar hij scoorde ook ontzettend slecht als het ging om veiligheid. Automatisch gleed zijn blik opzij naar de donkere bossen en met een kort zucht richtte hij zijn aandacht weer op het mooie van het gebied. Er was niets dat kon gebeuren om de schimmen uit dit gebied te bannen. Het enige wat kon gebeuren was ze tegenwerken maar hoe meer de kudde tegenwerkte hoe erger de drama werd die de schimmen schonken.

Axis had zichzelf beloofd er niet meer mee te zitten, hem niet meer te laten beïnvloeden door Avanti, de schimmenleider, zijn bloedverwante. Maar hij was geen hengst zonder daden en Axis zou blijven werken aan een betere wereld ookal was hij geen leider meer. Hij bleef werken aan het feit dat zielen gered konden worden, hoe klein of slecht ze ook mochten zijn. Er was geen paard die meer kennis had er de schimmen dan Axis, hij kende ze, hij kende ze als zijn eigen familie.

Zijn ene oor draait naar achter bij het horen van het getrippel, zelfzeker en luchtig ... een merrie. Hij blikt opzij en er komt een zwak begroetende glimlach op zijn lippen toen hij een witte merrie zag verschijnen. Haar warme zachte stem liet zijn oren spitsten en hij knikte kort begroetend. 'Goedemorgen ...' Hij zweeg even en zijn glimlach breidt eventjes uit. 'Zehlia.' Vervolgde hij met haar naam. Hij kende veel ziel op BMH maar de meeste kende hij enkel om het leven dat ze leefde. Hij wist van Amosis en wie zijn moeder was ... degene die nu voor hem stond. Hij volgde haar blik naar de appelboom en tikte zijn neus tegen een grote tak waardoor twee appels naar beneden tuimelden. 'Dat is dan ook het enige positieve aan mijn grote lichaam.' Zei hij glimlachend...
[/quote]ONE WICKED GAME WE PLAY
Like a Star @ heaven :
 

Terug naar boven Ga naar beneden
mischatjeh

avatar

Profile
Number of posts : 2338
Status : Absent


Contact
BerichtOnderwerp: Re: There is hope for everyone of uss. [Zehlia] zo 19 aug 2012 - 21:16

[quote="mischatjeh"]Ze kon de vertouwde glimlach weer op haar lippen zetten, de glimlach die haar nog nooit in de steek had gelaten. Ze luisterde aandachtig naar zijn stem terwijl haar blauwe ogen langzaam van borst naar zijn hoofd gaat. Ze had het niet nodig om de hengst helemaal te bekijken. Het was tenslotte geen keuring of een stuk vlees dat achter het glas ligt. ze hoorde hoe hij haar naam eens uitsprak maar de zijne volgde niet , misschien later wel.

Even voelt ze hoe de lente briesje haar manen laat opwaaien, en als de hengst haar blikken had gevolgt en appels voor haar bezorgde op zijn manier glimlachte ze breed. "Dankje "Klonk haar stem nu wat hees. Ze schrok er zelf van dat haar stem zo oversloeg, Haar ogen glijden naar een appel en snel neemt ze de appel om er een hap van te nemen. Het ontbijt van de dag. Wanneer ze de appel op heeft recht ze haar ogen weer tot de hengst. Aan de ene kant begreep ze zijn reactie wel.. Hij was groot en viel al gauw op, enkel de donkere nachten zou hem kunnen verstoppen met zijn lichaam.

[srry inspriloos ...]
Like a Star @ heaven Waiting for you <3

Terug naar boven Ga naar beneden
Jennifer
Administrator
avatar

Profile
Number of posts : 4988
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: There is hope for everyone of uss. [Zehlia] vr 24 aug 2012 - 19:44


AxisAxis was bij een klein gebaar als dit te kunnen vervullen voor iemand die het niet in zijn eentje kon. Hij was blij om te helpen op de meest simpelste manier. Al was zijn tijd waarin hij teruggetrokken zichzelf heropbouwde het idee in zijn hoofd gekomen om hogere doelen te helpen. Te helpen waar niemand anders nog aandacht aan leek te besteden. Waar iedereen een zekere haat en afkeur tegen koesterde. Hij wou de schimmenveulens helpen, hoe groot het risico ook was om Avanti op zijn dak te krijgen. Hij zat nu immers in rang vier en was groot en oud genoeg om voor zichzelf op te komen. Daarnaast wist hij veel meer over schimmen en hun leven dan ieder ander paard. Hij kon een schim aan, met gemak zou hij niet zeggen maar hij zou het veel langer vol houden dan gelijk eender ander paard. Hij wist hoe hun hersenen draaiden ... enkel en alleen omdat zijn hersenen drie jaar lang op dezelfde wijze hadden gedraaid.

Hij keek toe hoe de merrie haar appel verorberde en hij glimlachte zwak. 'Ik ben Axis voor mocht je dat nieuwsgierig maken.' Zei hij op een vriendelijke toon. Zijn naam werd vaak verspeidt op BMH om verschillende redenen. Omdat hij een leider was die schimmenbloed droeg of omdat hij de enige was die al zijn hele leven hier op BMH was. Het kon hem eigenlijk weinig schelen, hij werd niet zo heel graag herkend als het paard met dat ene paarse oog. Wat meteen terug ging naar de schimmen. 'Als ik me niet vergis ben jij de moeder van Amosis?' Hij keek haar vragend aan zonder meer bedoelingen. Hij zou niet oordelen, niet straffen of wegrennen. iets wat velen hier deden als ze door krijgen dat je zoon of dochter van een schim komt. Nee, Axis was er om te helpen ...ONE WICKED GAME WE PLAY
Like a Star @ heaven :
 

Terug naar boven Ga naar beneden
mischatjeh

avatar

Profile
Number of posts : 2338
Status : Absent


Contact
BerichtOnderwerp: Re: There is hope for everyone of uss. [Zehlia] vr 31 aug 2012 - 22:45

Rank II
Zehlia

Ze luisterde naar zijn stem, de vriendelijke stem die warm aankwam liet haar glimlachen en hem weer aankijken met haar helderblauwe ogen. ' Axis' zacht herhaalde ze zijn naam, de naam was vaker gevallen maar niet echt dat ze dacht dat ze voor hem moes oppassen. Nee helemaal niet. Hij bleek met alles eromheen toch de verstandige geest te zijn.Iets wat haar aanstond. Wat natuurlijk vooral kwam door de verhalen, en ze eigenlijk wel zeker kon zijn dat ze waar waren.

Even kijkt even raar op als de hengst het goed heeft. Ja Amosis de laast geborene zoon van haar. Een jonge man die ze nu uit het oog was verloren... Ze had hem misschien beter moeten vasthouden, ookal kon ze het niet tegenhouden... Hij was spontaan weg en dat was gewoon iets wat elke moeder gek kon maken. geen zekerheid tussen moeder & zoon .. ' Dat klopt ..... ' Haar stem was zacht maar zeker niet schamend. Nee ze was trots op de mooie hengst die hij geworden was en schamen deed ze niet .. ook niet omdat zijn vader schim was .. nee het bleef haar kleine zoon....Like a Star @ heaven Waiting for you <3

Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoudProfile


Contact
BerichtOnderwerp: Re: There is hope for everyone of uss. [Zehlia]

Terug naar boven Ga naar beneden

There is hope for everyone of uss. [Zehlia]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Soortgelijke onderwerpen

-
» Battling untill dawn (Evelyn, Hope)
» Hope you didn't forget about me.
» My Poems ((Hope they are ok))
» Hope Rides Alone
» A Golden Hope [YEAUH only]

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Blue Moon Horses ::  :: » Archive :: Anderfels-
» CHATBOX