IndexHandbookMapGebruikerslijstRegistrerenInloggenGebruikersgroepenZoekenFAQ

Deel|

Wet, cold and water - Checkerboard

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
Eve

avatar

Profile
Number of posts : 1903
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Wet, cold and water - Checkerboard do 11 okt 2012 - 18:29


“Nat, koud en waterig, ja, zo voel ik me” Een voskleurige merrie waadde door de opspattende golven die haar harhaaldelijk bleven achtervolgen en maar niet wouden ophouden. De koele zilte zeelucht die zich in haar neusgaten vestigde vulden haar longen keer op keer als ze inademde. Haar hoeven lieten een spoor echter terwijl ze verderliep maar de golven spoelden het weer weg.

Na een lange tijd aan de kustlijn gewandeld te hebben zette ze haar lichaam aan tot een soepele draf en week ze uit naar de duinen waar de wind geen vrij spel meer had. Haar lange staart sleepte achter haar aan en bleef achter een paar uitstekende takken hangen die op de grond lagen “Rot takken” Haar stem klonk zo luid dat er zelfs in de verte een paar vogels uit de lage bosjes kwamen vliegen. Geïriteerd draaide ze zich om en nam ze voorzichtig haar staart tussen de kiezen en trok ze zo hard ze kon, na een paar pogingen kreeg de merrie haar witte staart eindelijk los, hetzij met een paar extra knopen erin maar dat was een zorg voor later.

Kleine plukken haar die aan de takken waren blijven hangen vlogen al snel met de wind mee richting zee, ze kon haar rond dwarrelende gedachten er maar niet bijhouden terwijl ze verder wandelde en oplette of er geen bosjes waren waar ze in kon blijven hangen met haar staart.
Nog niet lang geleden was ze hier in dit niemandsland aangekomen zonder enige aanwijzing waar ze naar toe zou moeten of waar ze een kudde zou vinden, op zich vond ze dit niet erg maar wat gezelschap zou altijd fijn zijn.

Haar neus begon een eigen leven te leiden toen ze in de buurt kwam van de sappige duingrassen waar het dau nog op de bladeren lag, ochtenddauw, gretig begon ze ervan te eten, ze was veel te druk bezig geweest met denken dat ze de oproepen van haar knorrende maag helemaal was vergeten. Met een tevreden blik keek ze naar de zee en kauwde ze op het gras, moet je me zien staan… net als een koe die naar een trein staat te kijken, ze schudde haar hoofd heen en weer om die gedachte kwijt te raken en hervatte haar maaltijd.

De zon was nog niet zo lang opgekomen en vormde een mooi schouwspel aan de kust waar er zich een roos-oranje gloed werd gevormd. Ze had haar rust terug gevonden en dacht niet meer aan wat er zou kunnen gebeuren, althans niet voor lang meer. Een zacht geritsel maakte haar erop attent dat de andere dieren weldra zouden wakker worden en dus werd het tijd om zich uit de voeten te maken.
Maar daar had ze eerder aan moeten denken want onverwacht gezelschap kwam opduiken toen ze wou vertrekken…
NOT ALL WHO WANDER ARE LOST

Terug naar boven Ga naar beneden
ForeverUnknown

avatar

Profile
Number of posts : 3918
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: Wet, cold and water - Checkerboard do 22 nov 2012 - 20:22C H E C K E R B O A R DMet langzame, grote passen stapte Checkerboard verder in zijn tocht. Telkens hij een paard tegenkwam keken ze hoe groot hij was, hoe dat kwam? Tja, niet moeilijk om naast een Shire te kijken. Ondanks zijn grootte en uiterlijk is Checker pas vier jaar. Het werd hem teveel, alles werd teveel. De tirannie van de kuddeleider, de problemen met zijn ouders, zijn grote zus die hem als een stuk vuil behandelde. Dat was de voornaamste reden waarom hij was begonnen met reizen. Hier had hij nog niemand ontmoet, maar iets in zijn binneste zei dat het niet lang meer zou duren tot iemand verder keek dan zijn gestalte, al was het maar één keer.

Toen de frisse herfstwind door zijn manen wapperde besefte hij weer waar hij was, Orlais. Een gebied met eindeloos hoge kliffen die hem klein deden lijken, uitgestrekte stranden en rivieren. Iets verderop ondekte hij een paard, aan de geur te ruiken een merrie die aan het genieten was van een smakelijk hapje van het duingras. Eenmaal hij dichterkwam zag hij dat het een vosse merrie was, duidelijk hongerig en zich bewust van de geluiden rondomhaar. Het leek of ze zich zo snel mogelijk uit de voeten wou maken. 'Ehm.. Hoi..' sprak hij zacht, niet helemaal zeker of ze hem wel gehoord had. Erg veel behoefte aan gezeldschap had hij nog niet, maar na een aantal weken alleen reizen leek het soms wel aantrekkelijk om een praatje met iemand te maken.

*nog even inkomen c:

Like a Star @ heaven Find your heaven in this hell.
Terug naar boven Ga naar beneden

Wet, cold and water - Checkerboard

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Soortgelijke onderwerpen

-
» South Pole: Southern Water Tribe ~ Sasuno'o's Revenge
» Northern Water Tribe :: Northern Water Palace ~ Peace is Shattered
» Cold Cold Fruit
» Revvy - A Southern Water Tribe Bender
» Northern Water Tribe :: Jacinth (Balisugar)

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Blue Moon Horses ::  :: » Archive :: Orlais-
» CHATBOX