IndexHandbookMapGebruikerslijstRegistrerenInloggenGebruikersgroepenZoekenFAQ

Deel|

You can call it quality time. [Wazzie]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
Jennifer
Administrator
avatar

Profile
Number of posts : 4988
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: You can call it quality time. [Wazzie] vr 25 sep 2015 - 13:18

Hij hoefde niet dichtbij te zijn om alles te horen, te zien, te ruiken of te voelen. Hij hoefde niet dichtbij te zijn om iemand te herkennen, bij naam, bij bloed. Hij hoefde niet dichtbij te zijn om de gesprekken af te luisteren. En hij hoefde zeker niet dichtbij te zijn om onraad te zaaien, om dromen te beïnvloeden, om angst aan te jagen. Maar het was een pluspunt voor zijn plezier, als hij de angst in hun ogen kon lezen, de reactie zien om wat hij in hun hoofd stak. Het was zo verfijnd, de tentakeltjes die hen de illusies gaf maar het genot was groter om ze te zien wakker schrikken, in paniek, met een blik naar de bossen, bang voor wat komen zou. Hij hield van zijn leven, hij hield van alles waar zijn naam voor stond, als leider, moordenaar, martelaar en zoveel meer.

Het was muisstil, toch bewoog Avanti vooruit, langs de bosrand van Anderfels. Zijn blik was ver weg, in eigen gedachten verzonken terwijl zijn oren en lichaam alles deden wat ze moesten doen, observeren. Ondanks dat hij kolossaal zwaar, niet zo zwaar als de meeste paarden maar zwaar, kon je hem niet horen, amper zien. Het in littekens gehulde lichaam was er maar dan toch weer niet, hij flikkerde tussen realiteit en dromen in, als een spiegel waarin het monster naar je toe keek. Ondanks dat er niets was dat zijn aandacht waardig was bleef hij toch staan en draaide zijn blik Anderfels in, naar de kudde onder Lightning en staarde naar de levenloze zielen die er stonden. Hij had hier ooit eens een merrie aangevallen, iets wat uitzonderlijk zeldzaam was voor zieke geest als de zijne was dat hij er ook nog eens een kind uit had voor te kregen. Nu was de merrie altijd in Orlais, veel te sterk in geest. Het maakte hem een beetje nieuwsgierig maar niet nieuwsgierig genoeg, als Delaney dacht dat ze hem aan kon dan dacht ze verkeerd. Hij had meer achter zijn naam staan dan enkel zijn kudde, hij was tenslotte niet voor niets de rechterhand van de duivel. Het veulen dat eruit voort gekomen was … Avanti speurde het veld af maar lokaliseerde haar niet meteen. Nu mama er niet meer was om haar weg te houden bij Avanti kon hij net zo goed zijn gangetjes gaan. Maar dan ook weer, als ze hem wou zien dan zou ze wel komen, uiteindelijk. Alsof die gedachte luidop waren uitgesproken voelde hij haar aanwezigheid. Zijn zwarte lichaam kwam weer langzaam in beweging, haar geest in de gaten houdend. ‘Nyxerinn.’ Zijn stem galmde door de bossen ondanks dat het niet meer dan een fluistering was, ja, hij wist dat ze in de buurt was. ‘Het is niet flink anderen te besluipen, dochterlief.’ Het laatste woord niet meer dan een honingzoete fluistering met valsheid. Hij draaide zijn hoofd en keek haar recht aan, er kwam enkel een kort valse glimlach op zijn lippen, ach, die schimmenveulens, allemaal ziek op hun eigen manier …ONE WICKED GAME WE PLAY
Like a Star @ heaven :
 

Terug naar boven Ga naar beneden
WazBeer
Moderator
avatar

Profile
Number of posts : 1413
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: You can call it quality time. [Wazzie] vr 25 sep 2015 - 22:36

Het ene moment was ze verward, het ander wist ze precies wat ze deed. De hele wisselwerking tussen karakters was steeds meer op gaan spelen naarmate ze ouder werd. Nyxerinn was onvoorspelbaar en daarom ging menig paard haar uit de weg. Dat en de kleur van haar ogen. Die verraadde haar afkomst. Er waren er maar weinig die met evenveel sympathie als haar moeder naar haar keken. Het was voornamelijk minachting of zelfs haat. Alsof zij persoonlijk verantwoordelijk was voor wat haar vader hier aanrichtte, alsof ze ervoor had gekozen half van zijn bloed te zijn gemaakt. Dat waren gedachten die door haar hoofd spookten wanneer ze haar lichtere zijde zijn gang liet gaan. Schuchter was ze en bovenal bang om conversatie aan te gaan aangezien ze zelf niet eens wist wanneer die schaduw op zou komen en haar gesprek ruw af zou kappen. Er gleed een rilling door haar lijf toen ze merkte wie er in haar buurt rondspookte. Een moment later veranderde dat onheilspellende gevoel zich echter voor een lichte grijns rond haar lippen. Ze zette zich in beweging, naar hem toe in plaats van hem af. Zijn stem die haar naam fluisterde lokte haar binnen. Nyx bleef staan toen ze de hengst in zicht kreeg. Eenzelfde paar paarse ogen staarde haar aan, de zijne misschien meedogenlozer en valser als die van haar. "Van wie zou ik dat sluipen toch hebben," merkte ze op, nog altijd met een grijns rond haar lippen. In deze staat stond ze er geen moment bij stil dat hij zo een eind aan haar leven kon maken.


AYANA || NEMEQUENE
"You? You are mere mortals, stuck in a world ruled by immortality" ~ Ayana

DeviantArt ||  Dropping
Terug naar boven Ga naar beneden
Jennifer
Administrator
avatar

Profile
Number of posts : 4988
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: You can call it quality time. [Wazzie] zo 27 sep 2015 - 13:45

Nyxerinn was … wat ieder schimmenveulen was. Net een weegschaal balancerend tussen goed en slecht. Steeds weer die schommel, die driftbuien en onzekerheden. Er was een reden waarom Avanti al zijn veulens afslachtte, waarom hij er in eerste instantie geen wilde hebben, ze zorgden voor problemen en hij had een hekel aan problemen. Problemen moest je opruimen en hij had een hekel aan opruimen. Dus maakte hij er meestal komaf mee van zodra het er was. Helaas voor hem had Nyxerinn altijd de bescherming van Delaney en god wat had hij een hekel aan die merrie. Het was allemaal heel erg leuk en amusant geweest in het begin maar nu, hij spuugde bij het horen van haar naam en zette zijn lelijke hoeven erop. Zie nu, nu was ze al volwassen en zat hij met de problemen van een ongecontroleerde dochter opgescheept. Alhoewel, misschien viel er nog iets nuttigs uit te halen, niet dat ze veel aandacht had, ze was een paarsoog, ze behoorde aan hem toe, althans, dat was wat ze zeiden.

Hij stopte niet, hij bleef maar door het donker dwalen, net over de grens van zonlicht, zijn verrotte hoeven zakten weg in de dunne modder, de spieren rolden onder zijn zwart vacht door. Stil was hij wel, het stilte wezen dat er was, maar oh wat hield hij van de aandacht. Zijn oren lagen naar achter, zoals altijd, dus hij nam haar woorden gemakkelijk op. Er kwam een valse glimlach op zijn lippen, ze was dus in die stemming. Goed, hij had meer aan een slechte Nyx dan aan een onzekere. ‘Je zult beter moeten doen.’ Antwoordde zijn stem haar monotoon. ‘Trouwens, als je wil dat ik je iets leer zal het zeker dat niet zijn.’ Hij draaide zijn hoofd een beetje zodat hij haar aan kon kijken met zijn paarse ogen. Het paars tegen het paars. ‘Moet jij niet braaf bij mama blijven?’ Daagde hij haar uit. ‘Oh, nee, wacht, mama liet je in de steek. Kom je daarom naar mij, verwacht je dat ik iets doe aan je eenzaamheid.’ Hij grinnikte, een diepe donkere lach. Ach wat was het leven mooi als alles van jou was …ONE WICKED GAME WE PLAY
Like a Star @ heaven :
 

Terug naar boven Ga naar beneden
WazBeer
Moderator
avatar

Profile
Number of posts : 1413
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: You can call it quality time. [Wazzie] ma 28 sep 2015 - 17:25

Haar vader bleef in beweging en dus deed zij hetzelfde, niet van plan om hem uit het zicht te verliezen. Nyxerinn vernauwde haar ogen iets toen hij zei dat ze beter zou moeten doen. "Ach, ik ben slechts een mislukt beest, je kan onmogelijk van mij verwachten dat ik in de schaduwen kan op gaan zoals jij," antwoordde ze nonchalant. Het was niet ongewoon voor haar om zichzelf niet te zien als een levend wezen dat een bepaalde waardering verdiende. Ze was er gewoon en kleine Nyxje mocht daar misschien om treuren, zij verdeed haar tijd er niet mee. "Die witte beetjes vacht breken die schaduw als bliksem." voegde ze eraan toe. Haar moeder had ook nog wat achter gelaten meer dan een persoonlijkheid. Dat wit dat over haar lichaam liep was als een brandmerk dat ze niet slechts van het donkere beest afstamde wat hier nu voor haar liep.

Nyx keek hem slechts met een lege grijns aan toen hij probeerde haar enigszins uit te dagen door over haar moeder en eenzaamheid te beginnen. Vanbinnen stak dat, het stak kleine Nyxerinn, de huilbaby die zich nu had verscholen. Het was echter lastig om haar op te winden als in een stemming als nu was. "Ik verwacht helemaal niets van jouw, net als dat ik niets verwacht van Delaney. Ik ben oud genoeg om mijn bestaan zelf voort te zetten, voor hoe lang het duren mag," merkte ze droogjes op, alsof ze slechts feiten sprak. "Dat betekent niet dat ik het laten kan om af en toe een van de wezens op te zoeken de me op deze wereld hebben gezet. Ik ben immers slechts een tastbare versie van de balans tussen goed en kwaad. Soms heb je de neiging om het een of het ander een bezoekje te brengen," vervolgde ze.


AYANA || NEMEQUENE
"You? You are mere mortals, stuck in a world ruled by immortality" ~ Ayana

DeviantArt ||  Dropping
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoudProfile


Contact
BerichtOnderwerp: Re: You can call it quality time. [Wazzie]

Terug naar boven Ga naar beneden

You can call it quality time. [Wazzie]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Soortgelijke onderwerpen

-
» Explorin' time!
» A Close Call (For Syl, but others are welcome)
» Casting Call: Curtain Glow (Almost Finished, last two posts)
» Time is just a guess.. ||Open||
» Crew Call Out

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Blue Moon Horses ::  :: » Archive :: Anderfels-
» CHATBOX