IndexHandbookMapGebruikerslijstRegistrerenInloggenGebruikersgroepenZoekenFAQ

Deel|

Ik ben weer thuis papa... | Axis

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
Pip
Editor
avatar

Profile
Number of posts : 2407
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Ik ben weer thuis papa... | Axis ma 18 jun 2012 - 22:50

Coole titel hea xD


Met twijfelende stappen liep de grote, sterke maar o zo vriendelijke hengst door de bergen naar benden. Elk detail sloeg hij in zich op. Hij hoorde het kabbelen van het beekje dat hij volgde. En zag een vogel alweer vertrekken naar het zuiden. De herfst was dit jaar al snel aangebroken. De seizoenen waren erg belangrijk voor een hengst als Cupidos. Tja... Sommige zouden het als een slechte eigenschap zien. Cupidos echter niet. Hij was een echte merrie verslinder. Hij verkrachtte nooit, nee hij was altijd lief. Wat het hem ook zo makkelijk maakte. Hij deed het niet uit liefde. Nee , uit lust. Elke hengst wilde toch een merrie tussen zijn voorbenen hebben? Maar nu de herfst aangebroken was had hij mooi de tijd om contacten aan te leggen. En ja, natuurlijk om zijn vader te zoeken, Axis. Wat nog een lastige opdracht zou worden. Het enige wat hij nog wist waren zijn paarsen ogen. Die hij had verward met die van Avanti. Hij grinnikte bij het idee. 

Hij verruimde zijn passen vlug. Hij had bedacht dat hij in 3 dagen in Minanter kon zijn. Maar dan moest hij wel door blijven lopen. En niet alleen dat was de rede. Hij wilde snel zijn vader vinden. Hij langzaam over in een krachtige draf hij merkte hoe hij zijn stappen onbewust steeds meer versnelde. Iets in hem zei dat hij bijna in Minanter was. Hij spitste zijn oren vrolijk naar voren en nam elk geluid in zich op. Toen het kabbelen van het beekje werd onderbroken door een hinnik. Versnelde hij zijn passen in de richting van het geluid. Opeens zag hij ze... Hij keek uit over de hele kudde. Zijn ogen vielen op jonge veulen en sterke hengsten. I'm so much better dacht hij grinnikend in zichzelf. Opeens besefte hij dat hij niet in Minanter was. Dat had er anders uit gezien. Op het moment dat de zoute geur van de zee zich naar binnen drong wist hij al waar hij was... In Orlais. Een sierlijke glimlach gleed over zijn lippen.

Met krachtige passen daalde hij af naar de kudde. Zodra hij er stond en niemand hem een blik waardig vond bedacht hij dat het tijd was zichzelf te showen. Hij haalde zijn hoeven los van de grond en maaide er wild mee in de lucht terwijl zijn lippen een hinnik verlieten. Met een klap kwam hij neer, welke gelukkig gedempt werd door het vochtige gras.  Met krachtige passen galopeerde hij dwars door de kudde heen. Manen in de wind, staart in de lucht.


I'M SEXY AND I KNOW IT.
I'M SEXY AND YOU FEEL IT

Terug naar boven Ga naar beneden
Jennifer
Administrator
avatar

Profile
Number of posts : 4988
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: Ik ben weer thuis papa... | Axis di 19 jun 2012 - 21:34

Never give up ... It's such a wonderful life

Zijn passen slenterde met zo'n traagheid verder over het dorre zand van Minanter. Al liep hij heel normaal, een normaal tempo maar vanwege zijn immense hoogte leek het soms wel vaker dat hij doodtraag liep. Hij was de enige naast zijn vader met die immense grote, bij bereikte de volle twee meter schoft bijna en het was niet altijd heel gemakkelijk te gebruiken. Het was een blok pure spieren en vlees, in een gevecht zou Axis ongetwijfeld winnen. Maar hij was belange niet zo behendig en snel. Mocht hij geen leider zijn of niet in rang 4 zitten dan konden de schimmen ongetwijfeld op hem inlopen en dat droeg een zekere dood met zich mee. De hengst gaf weinig om hoe hij ervoor kwam, het kon hem niet schelen of hij groot of klein, dun of dik was. Zolang je maar het juiste verhouding denkvermogen en wijsheid bezat dan kon je alles.

De hengst had een zware tijd achter de rug, ging er eigenlijk nog steeds door. Wat goed was werd slecht en wat slecht was bleef slecht in plaats van goed te worden. De balans die zijn leven altijd zo voluit bezat was verdwenen en de hengst slingerde maar heen en weer over een kronkelend pad. Het ene na het andere speelde zich voor zijn ogen af en Axis kon niet meer zo heel helder denken. Wat was juist en fout in deze wereld? Myou had met haar wijsheid hem getoond wat goed was, hoe hij die gevoelens moest controleren maar Iris, degene waar hij altijd van gehouden had, gooide alles in het water door weer maar eens te vertrekken. Kon hij van haar houden op deze manier? Als hij moest wachten met een bang hart tot ze terugkwam? Hij had afstand genomen van zijn leiderschap in Rang vier en nam genoegen met onderleider rang 2 om zo wat socialer met onbekenden om te gaan en afstand te creëren van zijn grootste rivaal en schimmenleider Avanti. Waren het goede beslissingen?

Zijn zware hoeven hadden hem naar het strand gebracht, een weg die hij altijd zou nemen, met zijn ogen toe. Hier voelde hij zich voor even thuis, kon hij zijn gedachten leegmaken. Hij sprong met twee grote sprongen de duinen op en stak zijn neus kort in de lucht om de geuren uit zijn omgeving, zout overheersend, op te nemen. Bij het horen van een hinnik gaat zijn hoofd langzaam over zijn schouder naar de kudde. Hij zag hoe een jonge hengst door de kudde galopeerde. Gouden vacht en witte manen. Axis kneep zijn ogen wat meer samen ... gouden vacht en witte manen. Hij kon geen paard vergeten uit zijn verleden en deze kwam hij bekend voor al moest hij even heel hard denken en tellen. Hij draait zijn lichaam en gooit zijn voorbenen in de lucht. Een donderende hinnik verliet zijn keel terwijk zijn immense lichaam op zijn achterbenen balanceerde ....
ONE WICKED GAME WE PLAY
Like a Star @ heaven :
 

Terug naar boven Ga naar beneden
Pip
Editor
avatar

Profile
Number of posts : 2407
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: Ik ben weer thuis papa... | Axis di 19 jun 2012 - 22:08

Met sierlijke drafpassen bewoog hij zich tussen de paarden door. Maar toen hij een harde hinnik hoorde keek hij nijdig naar een grote zwarte hengst. Hij wilde zijn show nu gaan stelen! Wie dacht hij wel niet dat hij was? Hij was aan het laten zien wie hij was?! Maar zijn kwade ogen veranderde snel in verbaasde en nieuwsgierige ogen. De hengst met de vriendelijke paarse ogen. Het kon hem zijn. Maar ook een ander paard. Er waren tenslotte meer met paarse ogen. Hoopvol keek hij naar de krachtige hengst die met een klap neer kwam in het vochtige gras.

Hij had maanden, misschien zelfs jaren gedroomd over dit moment. Maar hij was niet eens zeker of dit moment, wel dit moment was. Was dit hem wel? Aarzelend stapte hij met krachtige passen naar hem toe. " Ook vrolijk om een zonnige dag?" Vroeg hij twijfelend. Alsof zijn antwoord zou vertellen of hij het was. Zijn ogen gleden langs de lijnen op zijn gezicht. Hij nam elk deel in zich op. Niets kwam hem bekend voor. Enkel de paarse, vriendelijke ogen die hem in de nacht hadden aangekeken. Cupidos was ong. 1.75 hoog. Was nog erg groot was voor een Andalusiër. Maar deze hengst stak ruim boven hem uit. Het was bijna angstaanjagend. Om niet onzeker iver te komen duwde hij trots zijn borst naar voren en verzette zijn hoeven zodat hij stevig op vier benen stond. "Ik ben Cupidos, meester uit het westen" Loog hij met een krachtige stem.

*Cupidos is geen palomino, hijs een Flaxen chestnut Met enkele appaloosa aftekeningen ^^. Dit kadertje is even tijdelijk.


Terug naar boven Ga naar beneden
Jennifer
Administrator
avatar

Profile
Number of posts : 4988
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: Ik ben weer thuis papa... | Axis za 23 jun 2012 - 22:54

Never give up ... It's such a wonderful life

Axis bleef de jonge hengst nauwlettend in de gaten houden. Met een reden die iedereen het kijken zou opzetten, omdat de hengst hem bekend voor kwam. Maar het zicht, want het was ver, ontnam hem de waarheid over dat paard dus kon hij enkel wachten tot hij nader kwam. Axis kende ieder paard gekruist in zijn leven, ieder veulen die zijn pad ooit had betreed zou hij herkennen. De enige zwak voor Axis ... veulens. Hij had al de veulens van Alvaro opgevoedt en dat waren er drie waarvan er al één dood was, één schim was en één gedoemd was te sterven. Dan was er nog Aeolus die hij vol trots samen met Iris had grootgebracht. En ook nog Cupidos. De naam kruistte zijn gedachten en hij keek meteen op naar de hengst. 'Cupidos.' Prevelde hij zo zacht dat hij het amper zelf kon verstaan.

Toen de hengst nader kwam wist Axis het zeker, toch hield hij zijn masker op en gebaarde zich van niets. Hij kon de aarzeling in kleine trillingen onder de grond horen maar toch oogde de hengst jong en zelfzeker. Misschien een tikkeltje langs de stoere kant. Bij de vraag blikte Axis naar boven, de hemel tegemoet. Zijn ene paarse oog had liever zin om een blauwe maan te zien dan daadwerkelijk naar de blauwe hemel te staan kijken. 'Niet percee om de zonnige dag.' Sprak hij nuchtig. Axis zijn ogen dwaalde af naar de plotste stoerheid en zijn begroeting. Cupidos meester uit het westen klonk het. Axis kon een glimlach niet tegenhouden en liet zijn hoofd zakken tot op ooghoogte met Cupidos, de hengst die hij zo goed als zijn eigen zoon zag. 'Heeft je vader je nooit gezegd dat stoer doen niet meteen deel is van je charme?' Hij hield zijn hoofd schuin en grinnikte geamuseerd ...
ONE WICKED GAME WE PLAY
Like a Star @ heaven :
 

Terug naar boven Ga naar beneden
Pip
Editor
avatar

Profile
Number of posts : 2407
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: Ik ben weer thuis papa... | Axis za 23 jun 2012 - 23:21

Het was de speelse glimlach die op zijn lippen verscheen. Hij wist niet of zijn vader hem herkende of niet. Maar hij zou dit spelletje graag even spelen. Hij was immers ervaren in het spelletje, het masker voor je houden. Enkel was het dan met andere doelen. Hij duwde zijn neus in de lucht terwijl hij hard snoof. Alsof hij de gedachtes van de hengst kon lezen. Hij was geen klein , kwetsbaar mietje meer! Nee, hij was een grote, en o zo stoere hengst geworden. Niemand die tegen hem op kon. Of nouja, bijna iemand. Axis zou hem met één hoef neer kunnen halen waarschijnlijk. Ook Avanti zou het met gemak doen, maar dat maakte nu even niet uit.

Hij luisterde wanneer de sterke hengst weer begon te praten. Ja, het was hem zeker. Alleen Axis kon zulke zinnen maken. Dat was iets wat diep in zijn geheugen gegraveerd stond. Met altijd die uitleg achteraf wat het betekend wat hij zei. Pas toen drong de vraag tot hem door. Een zachte grinnik verliet zijn lippen. Hij duwde zijn ogen in de helderpaarse ogen van Axis. Langzaam deed hij zijn mond open, het was zichtbaar dat hij diep nadacht. ”Nee.” Sprak hij tenslotte vlug na een korte stilte. De speelse grijns was nog duidelijk zichtbbaar op zijn lippen. Ja, hij vermaakte zich wel. ”Mister Paarsoog…” Sprak hij bedachtzaam. ”Met wie heb ik het genoegen?” Sprak hij op een lage ton uit. Zijn ogen flikkerde van plezier. Ja, hij speelde graag, maar dan niet echt spleen, met rennen en springen. Nee, spelen met woorden en omgang met andere paarden. ”Of mag ik het bij Paarsoog houden?” Voegde hij er na een korte stilte aan toe.Terug naar boven Ga naar beneden
Jennifer
Administrator
avatar

Profile
Number of posts : 4988
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: Ik ben weer thuis papa... | Axis zo 24 jun 2012 - 12:42

Never give up ... It's such a wonderful life

Axis sloeg Cupidos even gaande, hij was een prachtig goed volgroeide hengst gekomen. Axis kon zich het tere veulen nog herinneren dat hij redde uit de klauwen van de schimmen. Dat hij onder zijn hoede nam toen zijn ouders hem lieten zitten, dat hij opvoedde met de wijsheid die Axis over de jaren had verwerfd. Maar de hengst voor hem was jong, je zag die stoere houding, die verleidelijke blik in zijn ogen. Axis was nooit jong geweest, hij had nooit gespeeld, nooit merries lief gehad. Hij was te snel volwassen geworden en daar had hij enigsinds wel spijt van. Hij vond het jammer dat hij niet kon rennen met soortgenoten. In de plaats moest hij toekijken hoe ze werde vermoord, hoe hij ze later zou moeten vermoorden.

Toen Cupidos het woord paarsoog sprak schoten zijn oren kort plat. Een automatische reflex die hij altijd had als het woord paarsoog naar voor kwam. Er kwam een vage strengheid naar voor in zijn ogen maar hij weigerde die Cupidos te schenken. 'Je weet dat dat woord nooit veel goeds met zich meedraagt.' Mompelde hij toonloos. Hij snoof en spitste zijn oren weer naar de jonge hengst. 'Vergeet het nooit Cupidos, wees niet roekeloos. Ik doe alles in mijn macht om je te beschermen maar laat je alstublieft niet leiden door emoties en liefde. Heb een rationele kijk in het leven.' Hij keek de jonge hengst aan en glimlachte dan warm. 'Welkom thuis of wat voor jou thuis lijkt.' En bij deze duwde hij zijn neus tegen de hengst aan en koesterde het kleine moment dat hij had ...
ONE WICKED GAME WE PLAY
Like a Star @ heaven :
 

Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoudProfile


Contact
BerichtOnderwerp: Re: Ik ben weer thuis papa... | Axis

Terug naar boven Ga naar beneden

Ik ben weer thuis papa... | Axis

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Blue Moon Horses ::  :: » Archive :: Orlais-
» CHATBOX