IndexHandbookMapGebruikerslijstRegistrerenInloggenGebruikersgroepenZoekenFAQ

Deel|

Gazing at the sea [Skyfall]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden
AuteurBericht
WazBeer
Moderator
avatar

Profile
Number of posts : 1413
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Gazing at the sea [Skyfall] do 12 jan 2017 - 16:40And whilst I watch in silence
you're starting forest fires

In de verte rolde de golven langzaam naar de kust om dan op te spatten eens ze de rotsen raakte. De ritmische bewegingen van het water brachten een soort kalmte met zich mee, al kon de zee ook verre van kalm zijn. Ze had verhalen gehoord van paarden die waren meegesleurd door de stroming in de zee, opgeslokt door het water. Dat waren slechts verhalen, want ze had zelf nooit dicht genoeg bij de zee gewoond om er een bezoekje aan te brengen. Vandaar ook dat haar blik nu aan de eindeloze blauwe wateren geplakt zat. Het was een aantal dagen geleden dat ze de zee voor het eerst zelf had gezien. Ze wist dat het land dat eraan grensde ook bij BMH hoorde, maar kennelijk was dat grondgebied van de tweede rang. Niet dat elk paard hier niet vrij was om te gaan en staan waar hij wilde, maar ze had iets opgevangen dat leiders meer geneigd waren om het beschermen bij hun eigen kudde te houden en dus was het veiliger om voor nu in de bergen van Minanter te blijven dan af te dwalen naar Orlais.

Nemequene had al een enkele leider ontmoet, de anderen waren nog altijd een vage naam en beschrijving. Een van de weinige zielen waarmee ze een echte conversatie had gehad, vanwege het feit dat ze zich nog altijd wat afzijdig hield. Misschien was dit niet wijs, maar angst voor de schimmen was niet het enige waar ze mee om te gaan had. Als het echt bleek dat je hier enkel kon overleven door als een schaap achter iedereen aan te hobbelen, was dit misschien niet de plek voor haar, maar daar zou ze vanzelf achter komen. Wellicht dat haar oude persoonlijkheid nog wat meer naar boven gehaald zou worden wanneer het erop aan kwam. Tot die tijd moest ze het hiermee doen. De kat uit de boom kijken en overleven.


AYANA || NEMEQUENE
"You? You are mere mortals, stuck in a world ruled by immortality" ~ Ayana

DeviantArt ||  Dropping
Terug naar boven Ga naar beneden
Michelle
ǤØÐ ÂßØVЄ ÂĿĿ
avatar

Profile
Number of posts : 6870
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: Gazing at the sea [Skyfall] do 12 jan 2017 - 17:01
"I could more easily forgive his vanity


had he not wounded mine."

Dit was niet haar favoriete plek om te zijn. Skyfall was opgegroeid in de bergen. Of tenminste. Ze had het grootste gedeelte van haar jeugd daar meegemaakt. Vandaar dat dit soort gebieden haar altijd een nare smaak in haar mond gaven. Vandaar dat ze ook zo snel omgeturned was naar het gebied genaamd Orlais. Ze had bijna vanaf dag 1 de leiderrol overgenomen van haar broer, die ze overigens dood gevonden had toen ze hem eindelijk vond that is.

Ja. Dat was geen leuke geweest. Daarnaast nog het feit dat de arrogante, incompetente en idiote hengst die bij haar een zoon had verwekt hier ineens stond als Emperor. Hij had haar haar broers rang gegeven. Zonder vragen of opmerkingen. Achteraf had dit wel geholpen en was ze toch nog harder voor hem gevallen. Ze was zwak geweest. Maar Het had wel haar leven gered.

Sky was altijd het type geweest om in haar eentje te zijn. Geen gevoelens toe te laten en zeker niet die van de hengst die haar vertrouwen zo gekrenkt had jaren geleden.

En nu liep ze hier. Een zoon en dochter rijker. Maar een rang verloren. Ze had zelf het leiderschap opgegeven. Sky was nooit iemand geweest om te leiden. Ze was in haar eigen ogen een soldaat en een overlever. Ze was opgevoed als rechterhand van een monster. Niet zo'n monster als Avanti. Maar Aeron kwam in de buurt. In ieder geval in haar thuisgebied droeg Aeron net zo'n slechte naam.

Het had haar sterker gemaakt. Maar ook in sommige opzichten zwakker. Sky kon een zekere arrogantie meedragen. Al was dit meer een cover voor haar eigen onzekerheden. Dit resulteerde in bijna geen vriendschappelijke banden. Ja misschien enkele met doorgewinterde paarden die haar in goede en slechte tijden hadden meegemaakt. Maar die waren op één hand te tellen.

Vroeger had dit haar ook niets geboeid. Maar goed, dat is vroeger. Tegenwoordig, met haar dochter die ouder aan het worden was, voelde ze toch wel de eenzaamheid omhoog kruipen. Stilletjes en voorzichtig slokte het haar meer op. Zo lang ze nog niet verder kon richting Rang 4 zat ze vast tussen onbekende paarden. En als zij ook nog nieteens de stap probeerde te zetten om deze te leren kennen bleef ze zo alleen. En een eenzaam paard was juist des te meer in gevaar.

Schimmen zagen alles.

Het leek echter niet in Minanter alsof zij de enige was. Veel nieuwelingen kwamen binnen vanuit Seheron en moesten hun plek nog zien te vinden. Zo ook dit merkwaardige ding dat al uren naar de kolkende golven leek te staren. Voor Skyfall was het niets nieuws. Zij leek af en toe zelfs een te zijn met het zilte zeewater. Maar het kon imposant lijken voor een nieuw oog.

Als ze het goed had was de merrie hier nog niet lang. Of in ieder geval nog niet lang genoeg om de werkelijkheid van dit land te onderzien. Anders bleef je dichter bij de kudde. Tenzij je natuurlijk zeker genoeg van je zaak was. Een doodswens had of juist Avanti's leger wou verrijken. In het laatste geval moest je ook wel iets van een doodswens hebben. Maar de merrie leek haar niet een voor zelfmoord of bloedlust. Dus besloot Sky dat het eerste waar moest zijn.

Goed. Een nieuwe merrie. Dat kon nooit moeilijk zijn? Ze had het zichzelf en Red belooft wat meer contacten te leggen. Dus waarom zou ze niet beginnen? Met een rustige pas stapte ze op de merrie af. Duidelijk haar aanwezigheid laten horen zodat deze niet zometeen van schrik in het water zou belanden. "Onwerkelijk nietwaar?" Zachter dan normaal sprak ze terwijl haar zeegroene ogen naar de golven gleden. "Soms vraag ik mij af waar het water begint en eindigd.. En hoe de golven tot stand komen." Een kleine glimlach vormde op haar lippen terwijl ze haar hoofd naar haar draaide.

"Skyfall is mijn naam. En jij bent nieuw nietwaar?"I fight for the men I've held in my arms, dying on foreign soil. I fight for their wives and children,
whose names I heard whispered in their last breaths. I fight for we few who did come home,
only to find a country full of strangers wearing familiar faces!


I fight for my people, impoverished to pay the debts of an Empire too weak to rule them,
yet brands them criminals for wanting to rule themselves! I fight so that all the fighting
I've already done hasn't been for nothing! I fight... because I must."
Terug naar boven Ga naar beneden
WazBeer
Moderator
avatar

Profile
Number of posts : 1413
Status : Active


Contact
BerichtOnderwerp: Re: Gazing at the sea [Skyfall] za 21 jan 2017 - 21:22And whilst I watch in silence
you're starting forest fires

De stappen van een ander brachten haar oortjes naar achter om het geluid goed op te vangen. Haar gefocuste blik naar de zee brak en ze draaide haar hoofd iets om de vreemdeling te zien aan komen en vervolgens stil houden. De ander leek ook interesse te hebben voor de zee, die zich in de verte voor hen uitstrekte. Nemequene keek kort terug naar de golven met de woorden die de merrie net had gesproken in haar hoofd. "Pas een paar dagen geleden zag ik voor het eerst de zee, dus onwerkelijk is wel gepast inderdaad," merkte ze op. Ze vroeg zich af of de ander al aan het strand was geweest of niet. Ze leek in ieder geval vaker naar de zee te hebben gekeken dan zij zelf.

De champagne merrie vernauwde haar blik iets toen de ander zich voorstelde en veronderstelde dat ze nieuw was. Oh, was dit nog zo een die alles wist van iedereen hier en in één oogopslag kon zien dat ze hier nog niet thuishoorde? Misschien weer een leider zelfs. Ze hield haar eerste gedachten echter binnen, slikte ze in, om het niet meteen te verpesten door een vooroordeel gecreëerd door een ander. "Nemequene. Al lijk ik hier een naambordje te dragen dat schreeuwt 'nieuweling'," stelde ze zichzelf voor. Dit was nu al de tweede die gelijk wist dat ze hier nog niet lang rondliep. Misschien omdat ze afstand hield, misschien lag het ergens anders aan. Wellicht wisten de paarden hier gewoonweg van iedereen wie erbij hoorde en wie niet. Voor veiligheid. In haar oude kudde was dat zo geweest, maar de kudde was ook een stuk kleiner geweest dan alles wat hier rondwaarde.


AYANA || NEMEQUENE
"You? You are mere mortals, stuck in a world ruled by immortality" ~ Ayana

DeviantArt ||  Dropping
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoudProfile


Contact
BerichtOnderwerp: Re: Gazing at the sea [Skyfall]

Terug naar boven Ga naar beneden

Gazing at the sea [Skyfall]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Blue Moon Horses ::  :: » Minanter-
» CHATBOX